Ga terugHome      Nieuws      Dit zijn de genomineerden voor de Autodeel Award 2021
Nieuwsbericht

Dit zijn de genomineerden voor de Autodeel Award 2021

Portretfoto Dieuwertje Penders
Dieuwertje Penders
Tijdens de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit op 15 november reikt Natuur & Milieu samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en CROW de jaarlijkse Autodeel Award uit. Maar liefst twee gemeenten en een lokaal autodeelproject maken kans op de award.  
Een stoet miniatuurautotjes op een stuk beton, met een wazige stad op de achtergrond

Dit jaar kennen wij de Autodeel Award alweer voor de zesde keer toe aan de gemeenten en lokale autodeelprojecten die zich het meest hebben ingespannen om de groei van autodelen te versnellen. Er zijn drie categorieën: de beste grote gemeente, de beste kleine gemeente en het beste initiatief voor autodelen. Dit zijn de genomineerden voor de Autodeel Award 2021: 

Kleine gemeenten 

  • Schouwen-Duiveland 
  • Hollands Kroon 
  • Het Hogeland 

 Grote gemeenten 

  • Breda 
  • Utrecht
  • Rotterdam

Initiatieven 

  • Elektrische deelauto’s bij voetbalvereniging Wolphaartsdijk (Goes) 
  • DeelSlee (Eemsdelta) 
  • Coöperatie Bomenbuurt DEELt (Den Haag) 

Beoordelingscriteria 

Om te bepalen welke gemeenten de grootste impact hebben gemaakt op autodelen, heeft de vakkundige jury de Rode Loper Autodelen als leidraad gebruikt. Dit is een handleiding met 15 tips voor gemeenten om autodelen te versnellen. De jury keek naar kwantitatieve én kwalitatieve indicatoren zoals bijvoorbeeld de groeifactor van het aantal deelauto’s, het aantal verbonden sociale voorzieningen, het beleid voor elektrisch autodelen, parkeergelegenheden, enzovoort. Bij de beoordeling van lokale autodeelprojecten is gekeken naar de sociale binding onder autodelers, de unieke bijdrage aan de impact van autodelen en duurzame aspecten zoals het gebruik van groene stroom en de reductie van het aantal privéauto’s.

Benieuwd welke gemeenten en autodeelinitiatieven dit jaar een award in ontvangst mogen nemen? Houd onze website en sociale media in de gaten. Wil je op 15 november live aanwezig zijn bij de uitreiking? Dat kan! Klik hier om je aan te melden voor de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit.

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter