Terug naar overzicht
Eten

Recept: Banaan-walnotentaartje

Dit heerlijke walnotentaartje is super makkelijk te maken en heeft slechts 4 ingrediënten! Dus heb jij binnenkort een feestje, of gewoon zin in een heerlijke snack? Met dit taartje ben je gezond bezig!
Annemijn Pasman
Annemijn Pasman
 • 
Recept
Walnotentaartje met honing en banaan op een plank in het zonnetje

Benodigdheden

  • Vijzel of keukenmachine
  • Mixer of garde
  • Springvorm 24cm
  • 2 beslagkommen (één voor het mengsel en één voor het eiwit kloppen)

Ingrediënten

  • 300g walnoten
  • 200g donkere bastaardsuiker
  • 0,5 banaan
  • 4 eieren

Optioneel: poedersuiker, hele banaan en honing

Voorbereiding

  • Leg bakpapier in de bodem van de springvorm en vet de zijkanten in met plantaardige boter.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereiding

  • Verpulveren de walnoten tot ze een zandtextuur hebben. Dit kan met een vijzel of een keukenmachine
  • Scheid het eigeel van het eiwit en zet het eiwit nog even aan de kant
  • Prak een halve banaan
  • Meng het eigeel samen met de bastaardsuiker en de geprakte banaan. Voeg de verpulverde walnoten toe en meng dit verder tot een glad beslag
  • Klop in een aparte kom het eiwit tot dit in een toefje overeind kan blijven staan
  • Vouw voorzichtig het geklopte eiwit met een pannenlikker (of ander soort spatel) in het walnotenmengsel
  • Giet het mengel in de springvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 90 minuten
  • Laat het taartje volledig afkoelen voor je hem uit de springvorm haalt en pak hem vervolgens strak in plastic. Koel hem tenminste een uur in de koelkast voor je hem opdient.
banaan-walnotentaartje van boven gefotografeerd. Geserveerd op een houten plank met thee en losse honing en banaan