groene autoluwe straat

Autoluwe stad

Door de groei van steden, luchtvervuiling en klimaatverandering, is het nodig om te kijken hoe de stad bereikbaar kan blijven. Een van de oplossingen is gebruikmaken van elektrische deelauto’s. Eigen auto’s staan zo’n 95 procent van de tijd stil, maar nemen wel ontzettend veel ruimte in. Met één deelauto kunnen wel tien eigen auto’s vervangen worden. Dat levert ontzettend veel ruimte op voor onder meer groen, speelplaatsen en fietsen.

Onderzoek naar opinie over deelmobiliteit

Samen met MyWheels hebben we onderzoek gedaan naar de opinie van inwoners van grote gemeenten over deelmobiliteit. Uit dit onderzoek blijkt onder andere dat 38 procent van de ondervraagden verwacht een deelauto te gebruiken als deze op loopafstand staat en niet duurder is in gebruik dan een eigen auto. Daarnaast steunt 57 procent van de ondervraagden het idee van minder parkeerplaatsen ten gunste van meer groen in de straat en plaatsing van deelmobiliteit. Wil je meer weten over het onderzoek? Lees ons persbericht of download het onderzoek.

Persoonlijk pamflet voor G40-gemeenten

Mobiliteit zorgt voor verbinding en bedrijvigheid. Hierdoor kunnen mensen naar hun werk en sociale activiteiten. Maar al die vervoersbewegingen zorgen ook voor uitstoot van schadelijke stoffen en ze maken onze steden steeds voller en drukker. Gemeenten kunnen ervoor zorgen dat inwoners straks ook goed van A naar B kunnen reizen, zonder dat dit ten koste gaat van het klimaat, ruimte en schone lucht. De oplossing? Maak straten weer openbare ruimte. In een pamflet beschrijven we concrete stappen die gemeenten nu kunnen zetten op weg naar een stad met schone mobiliteit. Voor de grootste veertig gemeenten van Nederland hebben we de belangrijkste cijfers van hun gemeente rondom deelmobiliteit in kaart gebracht. Nieuwsgierig naar de cijfers van jouw gemeente? Voor elk van de G40-gemeentes kun je op onze website een pamflet downloaden.

Download het pamflet voor jouw gemeente:

Vrouw stapelt grote blokken op elkaar
kind op loopfiets rijdt over de markt in Haarlem
grote markt in Haarlem